Fraktfritt vid köp över 700 kr!

Vi säljer till Sverige och Danmark. Välj valuta här ovanför!

Fibertillskott för djur

Fodercellulosa är kostfiber (från växtriket) med många användningsområden för hund och katt. Fodercellulosa kan användas ensamt eller ihop med probiotika, det vill säga ett preparat med levande bakterier.

Fodercellulosa är smak- och luktneutralt, accepteras även av de flesta katter. Det kan blandas med alla typer av foder. Fodercellulosa kan användas vid diarré och då gärna i kombination med probiotika. Fodercellulosa ger mättnadskänsla utan att tillföra någon näring och lämpas sig därför också vid övervikt.

Den dagliga dosen kan anpassas individuellt mellan 0,25 - 1 g per kg kroppsvikt. 1 tsk fodercellulosa väger 1,5 - 2 g och en msk 4,5 - 6 g. För en hund på 10 kg är alltså den rekommenderade dagliga dosen 0,5 - 2 msk fodercellulosa. Till en katt på 4 kg är det i stället 0,5 - 2 tsk som gäller. Börja med den lägsta mängden och öka succesivt vid behov. Fördela dosen över dagens alla måltider. Om djuret samtidigt behandlas med probiotiska bakterier bör probiotikan ges vid endast ett tillfälle då bakterierna är känsliga för luftens syre och fukt. Finns i påsar med 400 g eller 1 kg.

Fodercellulosa är hypoallergent, dvs lämpligt för allergiker.

Innehåll: 100% cellulosapulver.

Öppnad förpackning förvaras torrt och svalt.

Ursprungland: Tyskland.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen